Dr. Czingel Szilvia

Bemutatkozom

 

Dr. Czingel Szilvia vagyok kulturális antropológus, storytelling és retorika tanácsadó tréner, life, art és séta coach

Storytelling és retorika tanácsadó tréner

Kulturális antropológusként közel 15 éve beszélgetek holokauszt túlélőkkel. Több, mint 220 életinterjút kísértem végig, és közel 5000 családi fényképnek ismerem a történetét. A beszélgetések során szembesültem azzal, hogy a saját történeteknek mekkora ereje van. A személyes történetek egyedisége, megismételhetetlen és utánozhatatlan ereje óriási hatással lehet a mindennapi vagy a munkahelyi kommunikációra. A túlélők történeteit két könyvben dolgoztam fel, a Szakácskönyv a túlélésért pedig akkora siker lett, hogy színházi előadás is született belőle. A zsidó élet ünnepeit és mindennapjait bemutató könyvem pedig számos izgalmas történetet mesél el arról, hogyan éltek, milyen élet és túlélési stratégiákat alakítottak ki a 20. század vészterhes időszakában. A történetek hol szórakoztatóak, meghatóak, elkeserítőek vagy tanulságosak – mind hiteles lenyomatai egy mára már szinte teljesen letűnt világnak. Könyveimben rengetek fénykép található, amelyek a történetek vizuális kísérői. 

Miben tudok segíteni:

Történetei mindenkinek vannak, csak elő kell őket csalogatni. A storytelling módszerét hívva segítségül, segítek abban, hogy hogyan kerülj közelebb az elfelejtett, vagy éppen eltemetett történeteidhez. Az újramegtalált történeteidből, megalkotjuk saját történetbankodat, és megmutatom, hogy mit érdemes a meggyőzésben és változásmenedzsmentben alkalmaznod.

Az üzleti történetmesélés a munka emberi oldalára összpontosít. Alapvetően azt jelenti, hogy történeteket mesél el ahelyett, hogy tényeket sorolna fel. Remek kommunikációs eszköz,mert  a jó történetek jobban kapcsolódnak egymáshoz. Hosszabb ideig maradnak meg a hallgatóság gondolataiban.

Egyéni vagy csoportos tréning, hogy a történetmesélés eszközével profi elóadóvá válj, legyen az munka vagy akár magánélet. Tanulj meg profin történetet mesélni és ezáltal válj izgalmas személyiséggé.

Egyéni felkészítés egy konkrét perezentációra, előadásra, úgy, hogy maradandó legyen a mondanivalód és emlékezzenek Rád.
Hogyan alkossam meg a történetbankomat?
Referenciák: Adománytaxi Alapítvány, Haver Alapítvány, Centropa Alapítvány